Добрият обков осигурява безпроблемно функциониране на вратите и прозорците и дълъг живот на експлоатация

 -  механизъм срещу неправилно използване на крилото (блокировка) за прозорци и балконски врати - когато прозорецът е отворен по вертикална ос, този механизъм предотвратява завъртането на дръжката в позиция, която освобождава отварянето му по хоризонталната ос. Така изключва риска крилото да увисне само на една панта – ситуация, която може да доведе до преждевременно износване или повреда в работата на прозореца;

- балконски врати с шнапер и дръжка отвън - позволява да използвате Вашата балконска врата когато сте отвън. Балконската врата може да бъде затворена отвън с помощта на малка дръжка, която не позволява да губите топлина през зимата и съответно хладина през лятото;

- микровентилация – осигурява постоянен приток на свеж въздух, без да се налага да оставяте Вашите прозорци отворени. Микровентилацията осигурява пролука от 6 мм между касата и крилото, която позволява проветряване на помещението напълно безопасно по време на почивка или през нощта;

- секюрити обков - несигурният свят, в който живеем всеки ден ни принуждава да вземаме всякакви радикални мерки, за да запазим сигурността на домовете си, но крадците, които желаят да влязат във всеки заключен дом, стават все по-изобретателни и напористи, а прозорците се оказват най-лесно достъпното място за проникване. Наборът от противовзломни накрайници, цапфи, ъгли, мартини и дръжки с ключ дават надеждност и здравина в затварянето на прозорците.

- безопасност за деца - може да бъде поставена дръжка с ключ, която в случая няма да позволява завъртането на дръжката на 1800 и по този начин прозорецът на детската стая ще има две възможности за опериране – затворено и проветряване. Само родителите могат да отворят напълно прозореца с помощта на ключа на дръжката.

 

 

Обков  MACO

„Масо” е обков на австрииската фирма Maco Beschläge GmbH , със седалище гр. Залцбург – Австрия. Фирмата е основана през 1947г. и се нарежда сред най-добрите производители на обков за PVC и дървена дограма в света. Тя е първата в бранша фирма сертифицирана според DIN ISO 9001 през 1994г. от фирма AGQS и по-късно като производител на обков според DIN EN ISO 9001:2008. Залагайки на качеството, фирменият обков се произвежда единствено и само в Австрия, като всяка част подлежи на качествен контрол по време на производствения цикъл.
Обкова позволява регулиране на отваряемостта в три равнини, функционира без усилие, с възможност за допълнително преоборудване в по-късен етап, красив и лесен за обслужване. Обковите МАСО са галванично поцинковани, пасивирани и запечатани с восък, което придава също и по-добра антикорозионна защита.

 

Обков
Обков
Обков

Обков  WINKHAUS

Германските обковни системи Winkhaus Activpilot за прозоречни системи са сертифицирани според Европейскста норма QM 328, с тестове EN 131126-8 за издръжливост на едноосови и двуосови обкови и EN 1191 за издръжливост на прозорци и врати.Горните панти са с възможност за регулиране по височина и опционално регулиране на силата на притискане ( 3D реглаж).Долните панти са с отвори идентични както при горните, с възможност за странично регулиране и с подсилен щифт за по- стабилна връзка с крилото.Лесен и функционален реглаж на заключващите точки без да се налага използването на специализирани инструменти.В отговор на модерните течения в архитектурата и строителството се предлагат и обкови Winkhaus за прозорци с неправилна форма, каквито са арките и скосените в триъгълна или трапецовидна форма прозорци.

 

Обков
Обков
Обков